Om Søvn

Hele 33 % af alle danskere sover for lidt. Og med for lidt mener vi mindre end 7 timer per nat. Det går ud over vores effektivitet, arbejdsglæde og livskvalitet. En amerikansk undersøgelse viser, at vi blot ved at øge søvnmængden bliver skarpere og laver færre fejl. Der er altså gode grunde til at tage din søvn seriøst.

 

 

 

Sov -godt -indhold -500

Øvelse gør mester

Hvis du ikke er et naturtalent til at sove, er her en række råd, der kan hjælpe dig med at blive bedre til det. God fornøjelse og sov godt.

1. Dine sengetider passer ikke sig selv

Har du søvnproblemer, er det vigtigt, at du går i seng på samme tidspunkt. Hver aften. Så oparbejder din krop nemlig en regelmæssig døgnrytme, der hjælper dig til at sove godt og få det optimale ud af søvnen.

2. Hold igen med kaffe og sjusser

Søvnforskere er enige om, at koffein hæmmer evnen til at falde i søvn og giver en mere urolig søvn. Alkohol virker som udgangspunkt let bedøvende og afslappende, så du lettere falder i søvn. Men efter nogle timer får alkohol den modsatte effekt og forstyrrer søvnen.

3. Stay cool

Let sænket temperatur i soveværelset giver en bedre søvn. Dog ikke under 16 grader. For hvis du sover i et for varmt eller koldt rum, vil særlige temperatursensorer i hjernen stimulere de dele af hjernen, der vækker dig.

4. Det er ikke for sjov, at solen går ned

Lys har en opkvikkende effekt på hjernen. Derfor skal du undgå kraftigt lys lige før du skal sove. Lyset styrer nemlig din døgnrytme og fortæller hjernen, om du skal vågne op eller blive træt, så du kan falde i søvn.

5. Firkantede øjne giver dårlig søvn

Forsøg viser, at du får en dårligere søvnkvalitet, hvis du har læst på en tabletskærm hele aftenen. Det blå lys, der særligt findes i tv, tablets og telefoner, modarbejder nemlig kroppens naturlige døgnrytme.

Afkast top 3 - en måned

Pensionskompagniet

Vi vil have pensionsmarkedets mest tilfredse kunder. Vores kunder skal opleve, vi er nemme at forstå, vi lytter og vi leverer en optimal rådgivning og service.

Når du vælger Pensionskompagniet som samarbejdspartner, så vælger du også professionel, god proaktiv service og tilgængelighed. Vi er jeres filter til pensionsverden og gør pension nemt.